Режисьорът Александър Морфов ще постави И все пак, животът е прекрасен на сцената

...
Режисьорът Александър Морфов ще постави И все пак, животът е прекрасен на сцената
Коментари Харесай

Морфов се завръща като режисьор в друг театър и с И все пак животът е прекрасен

Режисьорът Александър Морфов ще постави „ И въпреки всичко, животът е прелестен ” на сцената на „ Театро оттук канала “.

Премиерата е на 4 март, оповестяват от театъра.



Представлението е по пиесата „ Самоубиецът ”, която най-дълго е останала под тоталната възбрана на комунистическата цензура – цели 60 години. Наричат текста на Николай Ердман „ Ревизор “ на 20-ти век “, а създателят е сравняван с Гогол.

„ Пиесата ни дава отговор за какво продължихме да живеем, когато всичко ни тласкаше към самоубийство ”, написа съветският стихотворец и преводач Осип Манделщам.

От този драматургичен текст, по извънредно проницателен и образован метод, Александър Морфов сътворява карнавално-театрален театър, може би „ най-смешният и най-тъжен театър, създаван през последните 30 години на българската сцена ”, показва рецензията.

В “И въпреки всичко, животът е прелестен ” ще участват Камен Донев, Рени Врангова, Албена Колева.

" Животът е прелестен " беше зрелище, сложено от Морфов на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов ", което дълго се играеше с огромен триумф. След няколкомесечно напрежение сред режисьора и шефа на театъра Васил Василев, Морфов най-после беше уволнен. Малко по-късно Камен Донев в символ на съпричастност разгласи, че стопира да взе участие в представления в Народния спектакъл. Василев в същото време води дело за клюка против артиста.

И Донев, и Врангова, и Колева бяха част от истинската режисура на " Животът е прелестен ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР